Zo kopte het Brabants Dagblad over de lancering van een skeelerroute voor jongeren, dóór jongerenambassadeurs. Zij worden daarin ondersteund door het Innovatienetwerk Jeugd van Regio Hart van Brabant.

Je bent 17 en hebt net je havo-diploma opgehaald. Waar zijn de eindexamenfeestjes? En het eindgala? Of die vakantie met vrienden naar de Spaanse costa? Het loopt allemaal anders dan verwacht en gehoopt door de gevolgen van de coronacrisis.

Jongeren gemeente Heusden in beweging
Daarom werd op dinsdag 7 juli de eerste officieuze skeelerroute van de gemeente Heusden geopend. Dit bijzondere initiatief is door een groep van vijf jongerenambassadeurs ontwikkeld om de zomer van kinderen en jongeren kleur en beweging te geven. Wethouder Peter van Steen gaf samen met de jeugdburgemeesters het startschot. En het is een succes! In het Brabants Dagblad beoordelen twee van de deelnemers het als ‘super leuk’ en ‘precies goed’.

Over de skeelerroute
De skeelerroute is te downloaden op de website van www.samenmetdejeugd.nl. Tijdens de zomermaanden juli en augustus worden verschillende challenges gedeeld die de kinderen en jongeren tijdens het skeeleren kunnen uitvoeren. Deze zijn straks te vinden op het instagramaccount van de jongerenambassadeurs: @JAHeusden. Na de zomer zal Skeelervereniging Skeeler Vrienden Drunen de route onderhouden.

Jongerenambassadeurs
''Jongeren, laat je horen!'', zo luidde de oproep van minister-president Rutte. Nog vóór deze boodschap zetten de nieuwe Jongerenambassadeurs uit de gemeente Heusden zich al in om de stem van jongeren te laten horen richting het lokale beleid. De jongeren worden ondersteund door het Jongerenwerk R-Newt, gemeente Heusden en het Innovatienetwerk Jeugd.

Innovatienetwerk Jeugd in Regio Hart van Brabant
De jongerenambassadeurs zijn verbonden aan het netwerk Samen met de Jeugd. In de regio Hart van Brabant is jongerenparticipatie is een essentieel onderdeel van beleidsontwikkeling rondom jeugdhulp. Daarom zet de Regio zich in voor het Innovatienetwerk Jeugd.
Naast de samenwerking met jongerenambassadeurs in Heusden is het Innovatienetwerk deze zomer onder meer nog betrokken bij Zomerlol in Hilvarenbeek en Chille Zomer in Tilburg.
Meer over het Innovatienetwerk Jeugd lees je op de website >

 

Foto's: Lieke van den Oord

WhatsApp Image 2020 07 09 at 12.32.05

WhatsApp Image 2020 07 09 at 12.32.07

WhatsApp Image 2020 07 09 at 12.32.08

WhatsApp Image 2020 07 09 at 12.32.081